|
|
Rank: Administration Groups: Administration
|
Merhaba,
Bir süredir makro lensler üzerine araştırma yapıyor ve hangi lensi alacağıma karar veremiyorum. Melih abi bana Canon 100mm makro lens almamı önerdi, bende bu lens üzerine yoğunlaşıp bir arkadaşımdan bulduğum lens ile deneme yaptım, Sigma 70-300mm APO DG Macro lensten çok farkı olmayacağını düşünüyordum fakat gerçekten çok farklıydı : ) Benim sıkıntı yaptığım tek olumsuz yanı, çekeceğiniz objeye çok yaklaşmanız gerektiğiydi : ( Daha sonra Canon 180mm Makro lense baktım, o daha iyi görünüyordu fakat fiyat olarak 100mm lensin 3 katıydı.
Kelebek, böcek, çiçek gibi canlıları fotoğraflamak için sizin önerileriniz nelerdir?
Şimdiden teşekkürler.
|
|
Rank: Newbie Groups: Member
|
mkurtbas yazdı:Merhaba,
Bir süredir makro lensler üzerine araştırma yapıyor ve hangi lensi alacağıma karar veremiyorum. Melih abi bana Canon 100mm makro lens almamı önerdi, bende bu lens üzerine yoğunlaşıp bir arkadaşımdan bulduğum lens ile deneme yaptım, Sigma 70-300mm APO DG Macro lensten çok farkı olmayacağını düşünüyordum fakat gerçekten çok farklıydı : ) Benim sıkıntı yaptığım tek olumsuz yanı, çekeceğiniz objeye çok yaklaşmanız gerektiğiydi : ( Daha sonra Canon 180mm Makro lense baktım, o daha iyi görünüyordu fakat fiyat olarak 100mm lensin 3 katıydı.
Kelebek, böcek, çiçek gibi canlıları fotoğraflamak için sizin önerileriniz nelerdir?
Şimdiden teşekkürler. Canon 100 mm. olsun 180 mm. olsun Sigma 70-300 optik yapıları farklı zaten. Yani bu lansleri aynı kategoride karşılaştırmak yanlış olur. Benim tavsiyem 100 mm. Canon Selamlar Mutlu :) Eline sağlık..
|
|
|
Sevgili mutlu, Öncelikle forum nedeniyle eline sağlık diyorum. Bence büyük eksiklikti. Ben yine 100 mm macro da ısrarcıyım. Umarım kelebek böcek konusunda Vildan hanım daha detaylı bilgi verir. Selamlar....
|
|
|
Mutlu, önce emeklerin için teşekkür etmeliyim; Ben 100 mm Canon kullanıyorum ve çok memnunum; 70-300 sigma oğlum kullanıyor ama ben kullanamadım, odaklanması yavaş bana göre; çok görüntü kaçıyor tabii ki ben kelebek için yazıyorum. Canon 100 mm ile 30 cm kadar yakından çekmek gerekiyor küçük türlerde (1 cm-1,5 cm) ama büyük türlerde (3 cm-5 cm) 50 cm gibi iyi sonuç veriyor. Ağır biraz ve tripot kullanmıyorum ama artık alıştım, zor gelmiyor. Canon 180 mm herhalde çok ağırdır? Kelebek zaten zor, sabır ve koşuşturmak gerekiyor; hele küçük türler makrosuz daha zor. Benim aklıma gelen bunlar :)
|
|
|
Verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim.
|
|
|
Merhaba,
Lens olarak Canon 100mm Macro ile Canon 150mm Macro arasinda gidip gelirken Canon'un L serisi kalitesinde uretilen Sigma'nin 150mm Macro lensini siparis verdim.
Onerileriniz icin tesekkurler.
|
|
|
Merhaba, Sigma 150mm Macro lens ile cekilmis cok guzel fotograflarin yer aldigi bir fotograf galerisi. http://www.pbase.com/cameras/sigma/150_28_apo_ex_dg_macro_hsmIyi seyirler : )
|
|
|
almadan önce canon 100 - sigma 150 - tamron 90 arasında epey gidip geldim ben de açıkçası. sonunda canon 100 de karar kıldım. sevgiyle...
|
|
Üyelik Tarihi: 2/10/2009 Mesaj Sayısı: 1 Puan: 3 Nerden: izmir Karşıyaka
|
tamron 90 mm ve canon 100 mm 70 300 sigma ile kıyas kabul etmez :)
|
|
|
Sigma 150mm'yi oneririm ;) Sigma ucuz lensler uretmesine karsin bu lensin fiyati Canon 100mm'den daha yuksek
|
|
|
Guest |